Festival Wolpop

Events

Naast een festival organiseert Wolpop het hele jaar door bandavonden, dit zijn meestal gratis toegankelijke avonden met live muziek in verschillende genres, maar ook poëzie en film behoren tot de mogelijkheden. Hieronder vind je een overzicht van de afgelopen edities.

Bekijk ook ons posterarchief , hier vind je een visueel overzicht van de afgelopen jaren Wolpop.

Agenda

Er zijn op dit moment nog geen nieuwe evenementen gepland.

Er zijn op dit moment geen evenementen gepland.

Archief

AFGELAST: Wolpop Popronde 2021

25 / 11 / 2021

AFGELAST IVM CORONA MAATREGELEN --- Ook dit jaar strijkt de Popronde weer neer bij Wolbodo, dit jaar betekent het tevens de come-back van Wolpop. Het betreft een geplaceerd evenement, met een ticketsysteem. Reserveer je tickets via:https://www.popronde.nl/steden/delft

Wolpop Kutherrie

22 / 10 / 2021

We zijn terug, met een keiharde line-up! Toegang tot dit hossende festijn alleen met de welbekende corona-QR code.

Wolpop Nowee

20 / 03 / 2020

DIT EVENEMENT GAAT NIET DOOR ER WORDT EEN NIEUWE DATUM IN HET NAJAAR GEPLAND

Diedes Birthday: Andere Koek! + Motje Dood

08 / 02 / 2020

Diede is jarig! Daarom vieren we feest met heel Wolpop. Feesthoedjes en wimpels zijn welkom.

Wolpop: Two Shakes of a Lambs Tail

07 / 02 / 2020

Twee dagen voor de album release show in de Melkweg komt Two Shakes of a Lambs Tail naar Delft voor de tryout. Een twee uur durende blues machine. Met in het voorprogramma Florian Wortel.

Wolpop Electronic

18 / 01 / 2020

Let op! Deze avond begint om 21:30.

Wolpop Interesse Pizza

14 / 11 / 2019

Wolpop nodigt je uit om pizza te komen eten. Zou je het leuk vinden om te helpen met het organiseren van culturele activiteiten bij Wolpop of zou je willen helpen de stichting draaiende te houden, geef je dan op. We eten pizza en gaan in gesprek over Wolpop. Wat willen we aankomend jaar doen? Wat zouden jullie hier aan willen bijdragen? We zoeken onder andere vrijwilligers voor: - organisatie - promotie - geluid techniek - licht techniek Zien we je op 14 november om 19:00? Geef je op met onderstaande link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe7T3AUOHhWDaCfNE77i_wPV6Jfcj-KVUDSnO_aQkuAZHNh7w/viewform?usp=sf_link

Morjak + Electric Eggs

09 / 11 / 2019

Deze vond treden er twee Nederlandstalige acts op.

Sociale Onrust + Ome bob’s tribute band + Dinner for Breakfast

19 / 10 / 2019

Laat je snor maar staan, want in rocktober gaat het hard bij Wolpop.

Popronde 2019

19 / 09 / 2019

We doen weer mee aan de popronde!

Wolpop Great British Revival

05 / 09 / 2019

Come and drink your las’ cup of tea wi’ milk, ea’ your las’ beans and sausages before the Bri’ish leave the E-Ew. It’s time for the Great Bri’ish Revival! PRE BREXIT PARTY

Wolpop Owee 2019

20 / 08 / 2019

Deze Owee is Wolpop van de partij met maar liefst twee bands. Lilith is een driekoppig punk en grunge monster, in meervoud vrouwelijk. Ook treed Gully Flowers op.

I Don't Kare-oke + Stumblin'Home

15 / 06 / 2019

Een avond waar we jouw hulp bij nodig hebben, ja JOUW hulp! Je kan namelijk punk-karaoke doen met de luitjes van 'I Don't Kare-oke'. Het voorprogramma wordt verzorgd door Delfts hardste punkband Stumblin' Home.

Wolpop: Fokko + The Wild Bromance

01 / 06 / 2019

Ter ere van de verjaardag van Lisanne van Andere Koek! wordt er nog meer feest gevierd bij Wolbodo. Fokko komt vrolijke punkrock spelen. The Wild Bromance sluit de avond af met hun no-nonsense covers.

Get your bips ☟ Down to Earth ★ with Molotov & Mozaic

25 / 05 / 2019

Wolpop will organize an international club night together with our favorite person (and DJ) Petrol Molotov.

Get your bips ☟
Down to Earth
Info coming soon

Wolpop: Callkoen & Andere Koek!

17 / 05 / 2019

Het is tijd voor ska!

The Soul Travelers (60 jaar Wolbodo)

03 / 05 / 2019

A great party to open the anniversary month of Wolbodo. Wolbodo turns 60 this year!! It will be an evening with live music and DJs (Wolpop takes care of the line-up) with the motto "Boer lust rum" (farmer fancies rum). Already think about how to dress up. More info follows soon...

Wolpop: Carolyn Mark & Oldseed

24 / 04 / 2019

Een internationale avond met twee folk/country artiesten. Oldseed is een reizend artiest en brengt zijn eigen folk nummers. Carolyn Mark is een routinier in het country genre.

Wolpop x Nowee: Birds of a Feather + Florian Wortel

05 / 04 / 2019

De jaarlijkse alternatieve studentenfeestweek komt er weer aan: de NOWEE. Wolbodo heeft traditioneel op vrijdag een bandavond, dit jaar in het teken van Folk, Americana en Rock. Optredens worden verzorgd de Wageningse groep Birds of a Feather en de Delftse rockgitarist Florian Wortel.

Wolpop Improvisatie

02 / 02 / 2019

Een avondvullend programma rondom het thema 'improvisatie'. Eisenbahnknotenpunkthinundherschieber opent de avond met geïmproviseerde sferen. Daarna brengt duizel soundscapes, gecombineerd met poëzie en de avond wordt afgesloten door het improvisatie-collectief Skelectief, een groep die liedjes speelt waarbij het bijna niet opvalt dat alles in het moment ontstaat.

Spod Music Lab

01 / 02 / 2019

Spod Music Lab is een coproductie van Cultuurlab en Spod. Live muziek van bandjes en muzikanten van Delftse bodem. Kom onder het genot van een drankje deze talenten supporten!

Live After Dinner: Renis 'Young' Jaunais & Florian Wortel

28 / 11 / 2018

WoensdagWolpopWortelsoep! Zoals gebruikelijk is er eettafel aan de Verwersdijk (18u30), maar deze woensdag krijgen we aansluitend twee artiesten. De reizende Renis zal u versteld doen staan met allerhande gitaartechnieken en eigen liederen. Daarnaast heeft Florian de blues, een gouden combinatie dus. Verwacht warme tonen, warme tranen, maar ook: koud bier. We zien u graag de 28e.

Bandavond: Morjak (ex-Zinkzand) + Rommelhond

16 / 11 / 2018

Deze avond staat in het teken van de zeemansmuziek. Rauwe geluiden, gezongen door mannen met een zwervend bestaan. Het is muziek voor zeemannen, mannen met baarden, vrouwen met baarden en in het algemeen mensen die een zuidwester dragen. Morjak is een project van Wiebe, een zeevarend man die we kennen van de band Zinkzand. Rommelhond maakt rauwe nederlandstalige muziek, drie stoere mannen nemen je mee op reis over land en zee.

Wolpop Oktoberfest

14 / 10 / 2018

Een experimentele middag van Wolpop, zoals je soms van ons gewend bent. Er komen vooral lokale acts. Mensen zeggen dat zacht het nieuwe hard is, maar dat kunnen we zeker niet beloven. Bier zal vloeien, eten is eventueel aanwezig, anders af te halen bij ondernemers in de buurt.

Wolpop x Popronde 2018

20 / 09 / 2018

Popronde is een reizend festival, dit jaar in 40 steden. Talentvolle Nederlandse bands presenteren zich. Ieder najaar strijkt de Popronde elke week in een andere stad neer.

Wolpop Owee 2018

21 / 08 / 2018

Deze Owee is Wolpop van de partij met maar liefst vier bands. Andere Koek speelt feestelijke ska-punk. Stennis is een jonge band uit Amsterdam en speelt nederlandstalige smartlappen ska. Hutspot is een jonge Delftse pop / bluesband. Gully Flowers speelde al vaker op Wolpop en is een één koppige indierockband.

Wolpop: Noise

08 / 06 / 2018

Experimentele avond met Noise muziek. Verschillende artiesten komen ruis en aanverwante geluiden brengen.

Wolpop: If Anything Happens To The Cat & Cold Cold Nights

31 / 05 / 2018

Deze avond staat in het teken van Post-Rock. Na 3 jaar toeren, schrijven en opnemen komt If Anything Happens To The Cat weer langs. Deze band uit Gent brengt een mix van gitaren, synths, verloren stemmen en andere instrumenten. Ze nemen hun vrienden van Cold Cold Nights mee, een vierkoppige post-rock indie folkband uit Praag.

Wolpop Bandavond: Puck and the Pyjammahs & Dinner for Breakfast

18 / 05 / 2018

Deze maand biedt Wolpop een retestrakke avond met twee pop/rock acts. Puck & the Pyamas uit Delft en Dinner for Breakfast helemaal vanuit binnen de ring. Petrol Molotov komt de avond afsluiten met dancehall, gypsy twerk! Trek je dansschoenen aan en kom met ons feesten.

Wolpop: Crustenunie, We Hate You, Stumblin' Home

13 / 04 / 2018

In April gaat Wolpop weer hard! Met Leidse D-Beat van Crustenunie, Punk uit Delft van Stumblin' Home en onze "eigen" We Hate You. Dat staat garant voor een potje kneiterhard raggen! Uiteraard doen we niet aan entree, maar afname van alcoholische consumpties of een donatie worden te allen tijde op prijs gesteld.

Er kan alleen met CASH worden betaald deze avond, pinnen is niet mogelijk

Openingsfeest Nowee

18 / 03 / 2018

De Nowee komt er aan, de alternatieve studenten-feestweek van Delft. Dit jaar organiseert Wolbodo het openingsfeest op zondag-middag 18 maart. Kom lekker inbrakken op zondag 18 maart met live-muziek, cocktail, speciaalbier en sauna (neem je handdoek mee).

Wolpop Jazz & Blues

16 / 02 / 2018

Wolpop staat deze keer in het teken van jazz en blues.

Andere Koek & Stennis

12 / 01 / 2018

Ook in het nieuwe jaar is Wolpop er weer voor je maandelijkse culturele gezelligheid! We beginnen 2018 met een lekkere portie SKA! We openen dit jaar met de gloedje nieuwe band stennis. Later dit jaar komen ze met hun eerste nummers uit en in januari staan ze al bij Wolpop! Daarna komen onze vriendjes van Andere Koek! ook langs met hun tijd voor taart tour om hun 10 jarig bestaan te vieren.
DJ SUPPORT: DJ Passo / Mozaïc

Flying Tygers, Gully Flowers & Standup '69

09 / 12 / 2017

Aan het einde van 2017 gaan we nog 1 keer op ruimtereis. Er komen drie bands spelen. Psych-pop, rock 'n' roll en noisy-indie-spacerock liggen in het verschiet. Daarna gaan we dansen.

Wolpop Poessy

17 / 11 / 2017

Op 17 november is de eerste edite van Wolpop Poessy een feit en jij kan er bij zijn! Met poëzie, spoken word en muziek kan jij je een avond lang op niveau komen vermaken. Uiteraard doen we niet aan entree, maar afname van alcoholische consumpties of een donatie worden te allen tijde op prijs gesteld.

Wouter Mol, Het Gloren & meer...

07 / 10 / 2017

Na de zomer zijn we terug met... meer Wolpop. Wouter Mol en Het Gloren komen spelen. Deze twee deels Delftse namen zijn hard aan de weg aan het timmeren.

Na de live muziek kan je tot diep in de nacht feesten en dansen op o.a. funk, electro. Meer info volgt snel.

Popronde: Mexican Surf & Benjamin Fro

21 / 09 / 2017

Ook in 2017 gaat Wolpop de samenwerking weer aan met de Popronde! Twee verschillende stijlen, twee vette acts. Eerst rocken met Mexican Surf en daarna komt Benjamin Fro met zijn zoetgevooisde lyrics funky hip-hop brengen. Uiteraard alles zonder entreeprijs.

The Hounds & We Hate You

02 / 06 / 2017

Na een afwezigheid van een paar maanden zijn de bandavonden van Wolpop weer terug! Voor de zomer zullen we (ten minste) nog 1 bandavond doen, na de zomer volgen meer. Het concept is hetzelfde: gratis muziek, goedkoop bier en een gezellige sfeer tot in de vroege uurtjes.

“…a really great show actually, …very much like Tom Waits. …you really need to check them out, they’re really cool!” - Richard Foster, Smikkelcast over The Hounds

Popronde: Yokocola & Het Universumpje

22 / 09 / 2016

In 2016 doet Wolpop mee aan de Popronde in Delft. We gaan lekker ruig met psychedelisch punk en stonerrock. Afgelopen week hadden we de QOTSA geïnspireerde Heroism, als dit in jouw straatje past, kom dan zeker ook even naar Het Universumpje! En vind je de psych van The Gully Flowers leuk, maar je wilt het ruiger? Kom dan even luisteren bij Yokocola Cellarsounds. Hoe dan ook, gezelligheid is sowieso gegarandeerd.

Heroism & The Barbeardians

09 / 09 / 2016

De OWee was een feestje, maar met een nieuwe collegejaar gaan we nu ook weer beginnen aan de vaste avonden. We beginnen met een lekker portie rock van Heroism & The Barbeardians. We beginnen met wat dansbare partyrock en daarna hebben we goede ruige rock. Uiteraard gratis toegang en lekkere Jupiler.

The Gully Flowers

23 / 08 / 2016

Op 13 mei zette The Gully Flowers de tent al op z'n kop. Dit gaan we nog eens dunnetjes een keer over doen in de OWee. Ben je aankomend eerstejaars en weet je niet wat Wolpop is? Kom dan zeker eens langs om te kijken. Ben je geen aankomend eerstejaars? Dan weet je waarschijnlijk al gezellig het is bij Wolpop. ;)

Black Tarantula & DJ Foxy Roxy

03 / 06 / 2016

We gaan ook op 3 juni weer een goed feestje bouwen! Black Tatarantula is een one-of band. Experimentele surfrock komt het dichtst in de buurt om een genrelabel op hen te plakken. Vond je Choco 2 april leuk? Kom dan nu ook zeker langs!

WolpopClub met Audioknot Records

28 / 05 / 2016

Lastminute hebben we nog een leuk nieuw concept voor jullie in petto. Zaterdag 28 mei gaan we een eerste clubavond organiseren in samenwerking met AudioKnot Records. 3 DJ's die er een goed feestje van zullen maken!

Evil Plan, The Gully Flowers & Silent Waffle Party

13 / 05 / 2016

Zoals beloofd organiseert Wolpop een hele reeks bandavonden. 13 mei gaan we voor wat toegankelijker muziek. We beginnen met Silent Waffle Party uit Den Haag met een fijne mix van dansbare lichte indie-rock, Evil Plan komt helemaal uit Hilversum om gewoon lekkere rock te spelen en we sluiten de avond af met onze eigen Delftse Gully Flowers met vrolijke psych-pop. Dat lijkt ons een garantie voor dansen en gezelligheid!

Raise The Ace & 12:04

22 / 04 / 2016

In het kader van de Nowee organiseert Wolpop samen met Wolbodo Delft deze bandavond. We hebben twee enorm energieke bands voor jullie in petto: Raise The Ace & 12:04. Een mix van rap, rock en funk, denk: RATM, UDS. Een ding is zeker: dit belooft een avond vol rocken, rappen en funken te worden!

Choco & DJ Foxy Roxy

02 / 04 / 2016

Op 2 april organiseert Wolpop een mooie opening van een serie bandavonden. Choco & DJ Foxy Roxy. Verwacht een lekkere portie spicy funky psychydelische rock om op te kunnen dansen, waarna er nog meer kan worden gedanst met de plaatjes van DJ Foxy Roxy. Goede muziek, lekkere biertjes en gezelligheid gegarandeerd.

Starfish en Andere Koek!

25 / 11 / 2015

In samenwerking met Wolpop gaan we deze avond knallen met Starfish en Andere Koek! We gaan tijdens dit optreden beelden schieten voor onze videoclip en daar willen we jou zien shinen. Heb je altijd al een ster willen zijn? Knal dan met ons mee en kom op tv (oké YouTube). Trek je mooiste outfit aan en oefen alvast je danspasjes, wie weet word jij de nieuwste internetsensatie. Stilstaan kan in ieder geval niet op alle ska, reggae en punk die deze avond je oren zullen strelen.

Banda Non Grata & DJ Pietro Molotov

13 / 11 / 2015

Vorig jaar was Banda Non Grata al eens bij Wolbodo. Dit beviel zo, dat we hebben besloten om deze geweldige feestband nog eens te laten optreden. Deze noorse mannen zijn dit najaar voor slechts twee optredens in de benelux, waarvan één in Delft georganiseerd door Wolpop. Dit wil en kán je simpelweg niet missen. Verwacht feest, feest en nog meer feest met deze combinatie van Ska, Balkan, Rock, Jazz en Aquavit.

Valour Up Twice

19 / 08 / 2015

Zoals wel vaker zal Wolpop ook dit jaar weer in de OWee een bandavond verzorgen bij Wolbodo. Op het programma staat de fijne indierockband Valour Up Twice. Hun mix van creatieve indierock (denk aan dEUS en Arcade Fire), uitgesponnen psychedelische trips (zoals Pink Floyd), en alles daartussenin heeft hen eind 2014 al tot de finale van de Grote Prijs van Nederland gebracht. Eind februari is het dan eindelijk tijd voor hun nieuwe album getiteld Reap / Sow. Dit album werd opgenomen in het legendarische Moon Music Studio (bekend van oa. Navarone) en staat vol met energieke, af en toe heerlijk uit de bocht vliegende indierock.

Wolpop X Wolbodo: Spoon Lifts Moon & Sociale Onrust

18 / 08 / 2015

Houdt u ook niet van aangebrande taartjes? Kom dan naar Wolbodo op dinsdag 18 augustus. Want dan gaat het dak er maar weer eens af op Wolbodo (we lijken de Arena wel!). Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de klanken die de bands Spoon Lifts Moon en Sociale Onrust weten voort te brengen.

Locked & Loaded

29 / 05 / 2015

Locked & Loaded verzorgt een avondvullend programma in een kenmerkende stijl. Daarvoor gaan we terug naar de periode van 1860 tot 1970; de tijd van de rokerige illegale bars, whisky van $0,25 (bij wijze van spreken) en het ontstaan van de blues en jazz. Locked & Loaded bestaat uit:

Rocknight

27 / 09 / 2012

Om 21:15 brengt het trio Kayser Karel een overtuigende hoeveelheid stonerrock ten gehore. Om 22:45 vind je de jongens van Nouveau Vélo en hun aanstekelijke indie bij ons op het podium. Allemaal bij Wolbodo op de Verwersdijk 102 in Delft

Wolpopavond Owee

21 / 08 / 2012

Op deze avond worden jullie verwend met dansbare elektro. Dead Cat Stimpy maakt one-man psycho rock & roll trash en Capacocha zorgt voor een goede partij electro rock & rolla outta controllaaa.

Muziek, Poëzie & Dansavond

01 / 06 / 2012

1 juni staat in het teken van poëzie. Jullie worden van chansons en poëzie naar een dansbare nacht geleid.

Nowee Bandavond

09 / 03 / 2012

Op zoek naar een goede vrijdagavondbesteding? Mama Franko zal rond de klok van 22u hun melting pot van roots reggae ska en meer laten horen. Daarna zal reggae soundsystem Apache Sound de rest van de avond vullen met relaxte toontjes.

Postrock Ambient Night

09 / 02 / 2012

Dit jaar organiseren we helaas geen festival, maar wel een hoop bandavonden en andere activiteiten. Houd ons dus in de gaten! Zo is er bijvoorbeeld op donderdag 9 februari een postrockavond op Wolbodo met 2 bands van onze zuiderburen. Aanrader? Ja!

Wolpop Bandavond 2011

04 / 03 / 2011

Met Los Dedos, The City Hollers, DB Eat en Meneer Rood.

Wolpop Festival 2009

16 / 05 / 2009

Festival op Wolbodo, Doelenplein, Flora Theater en Filmhuis Lumen.

Wolpop Ska avond

27 / 02 / 2009

Met Mama Franko, Off-Topic en Jaggery.

Over Wolpop

Stichting Wolpop organiseert bijna maandelijks culturele avonden in Delft. Bands, DJ's, kunstenaars, acteurs, dichters en dansers zorgen elke keer weer voor een vol en verrassend programma. Wolpop streeft ernaar een platform te bieden aan een mix van gevestigde namen, opkomende artiesten en experimentele acts. Sinds 2015 is Wolpop door een nieuwe groep mensen opgepakt en nieuw leven ingeblazen. Volgend jaar ook als festival? Lees meer...